Groei uit de grond van je hart

Maak in één weekend tijd vrij voor jezelf om te reizen door je binnenwereld. Geef je innerlijke landschap levendig vorm, zodat jij vanuit vertrouwen en harmonie kunt groeien.

‘Groei uit de grond van je hart’ is een creatieve thuisretreat van één weekend waarin je ervaart hoe het is om vanuit heelheid en rust te creëren. Je mag luisteren en je laten inspireren met een warme deken op je schoot, met thee en chocolade. Je krijgt ruimte om je verhaal te delen in een geborgen sfeer. Het weekend is gevuld met creativiteit, verbinding en support. We komen samen op een relaxte plek online (géén social media).

Uit de grond van jouw hart

Groei uit de grond van je hart

Je visie en creatieve ideeën die je in je draagt hebben grond nodig om te aarden en te kunnen groeien. Je kunt ze uitplanten in de buitenwereld als ze stevig geworteld zijn in je binnenwereld. 

Het vormgeven van jouw innerlijke wereld is een voedende bodem om met hart en ziel te gaan maken wat je koestert. 

Door alles wat er in je hart leeft als een levendig landschap voor je te zien ontstaat er alle ruimte om te groeien. Jij vindt er jouw weg. Zonder druk, ‘het op een bepaalde manier moeten doen’ of haast.

Deze creatieve thuisretreat is speciaal voor jou als je eraan toe bent om ruimte te maken voor jezelf. Te luisteren naar wat er in je hart leeft en vorm te gaan geven aan je visie en creatieve ideeën.

Laurien Baart
Groei met Laurien Baart

Creativiteit en vorm geven is helend en geeft nieuwe energie.

Een eenvoudige manier om weer in je element te komen is ruimte vrij maken voor je creativiteit samen met andere vrouwen. Dat kun je doen door iets met je handen te maken. Zónder dat het meteen heel mooi moet worden. 

Door in één weekend tijd vrij te maken voor jezelf. Om te wandelen, zwemmen, fietsen of yoga te doen. Om te schrijven, tekenen of schilderen in een geborgen sfeer, geef je vorm aan wat er in jouw binnenwereld leeft. Je geeft uitdrukking aan je emoties in plaats van ze (onbewust) te onderdrukken. Dit zorgt voor een opgelucht, rustig en helder gevoel. 

Over dit weekend

Creativiteit

 • Het enige wat je nodig hebt is een fijne plek met een internetverbinding en je eigen creatieve materialen. 
 • Vooraf ontvang je een e-brief met voorbereidende vragen die je helpen om je intentie voor het weekend te verhelderen.
 • Je ontvangt een visualisatie oefening om je landschap of plek in je landschap te verhelderen.
 • Twee co-creatie uren op het online forum, zonder video. In deze tijd is er ruimte voor creatie in verbinding.

Verbinding & Support

 • We komen samen op een geboren locatie online, géén social media. Er zijn 12 plekken.
 • Deel je vragen en creaties eenvoudig op ons online forum.
 • Twee groepsbijeenkomsten via ZOOM: Op zaterdagochtend en zondagmiddag.
 • 1-op-1 support van Laurien gedurende het weekend voor al je vragen.

Na dit weekend:

 • Heb je jouw landschap of een plek van het landschap levendig vormgegeven op jouw unieke manier.
 • Heb je ervaren hoe het is om ruimte vrij te maken voor jezelf en je creativiteit temidden van de chaos.
 • Heb je nieuw inzicht gekregen in creatieprocessen in jezelf.
 • Kun je jezelf op een heel eenvoudige wijze terugbrengen naar de essentie van de fase waarin jij bent.
 • Aarzel je niet langer om te beginnen met schrijven of tekenen.
 • Kun je met meer zachtheid naar jezelf creëren.

Datum & Prijs

De inschrijving is momenteel gesloten. 

Wil je er graag bij zijn? Schrijf je hieronder in voor nieuwsbrief. Je hoort dan als eerste wanneer de inschrijving opent.

Welkomscadeau
Ontvang 20% korting op alle LAU wenskaarten en prints. Je ontvangt mijn e-brief waarin ik je als eerste laat weten dat er nieuwe prints of kaarten zijn. Ook hoor je van mij wanneer de inschrijving voor een creatieve retreat opent. Start hier en vul je mooiste e-mailadres in.
Jouw naam en gegevens bewaar ik vertrouwelijk, geen spam. Uitschrijven kan op elk moment.

 

 

Over het onstaan van deze creatieve thuisretreat:

Mijn naam is Laurien Baart- Lijbaart, hbo- opgeleid pedagoog en docent, illustrator en mentor en moeder van twee jonge kinderen. Ik voel veel en typ snel. Ik ben eeuwig nieuwsgierig en ik wil altijd blijven leren. Ik hou van openhartige gesprekken, boeken, muziek en voel met het meest levendig als ik surf of zwem in natuurwater.

‘Groei uit de grond van je hart’ is ontstaan vanuit mijn verlangen ruimte voor je te bieden om je creatiekracht te (her)ontdekken. Samen, in rust en verbinding, vanuit liefde en creativiteit. Ik wil je hiermee graag helpen omdat ik weet dat je alles in je draagt om je visie en mooiste dromen vorm te geven en de wereld in te brengen. En daarmee een wereld te co-creëren die voor iedereen werkt. 

Als creatieve, sensitieve vrouw en moeder weet ik hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor jezelf en je eigen creatieproces. Juist in deze tijd van pandemie. Tijdens dit weekend ben ik er om je te helpen jouw landschap te vormen en daarin je eigen weg te vinden. Ik neem als pedagoog, illustrator, mentor en surfster mijn wijsheid mee in vertrouwen en vormgeven.

Doordat ik het landschap van geboorte als voorbereiding op de bevalling van onze dochter heb getekend weet ik uit ervaring hoe helpend het is om vorm te geven aan je binnenwereld. Schrijven en tekenen zijn hiervoor krachtige creatieve tools die mij steeds helpen om vanuit mijn binnenwereld te creëren. Ik verwonder me elke keer weer over hoe deze eenvoudige manier telkens verrassende nieuwe inzichten brengt.

Door je deze creatieve thuisretreat te bieden hoop ik dat je thuis zult komen bij jezelf en dat je creatieve vuur weer aanwakkert. Zodat je de volgende stap kunt gaan zetten vanuit de grond van je hart, in jouw eigen creatieproces. Vrij en vol vertrouwen. In harmonie met jouw hart en ziel.

Je bent zo welkom! 

Alle liefs, Laurien

LAUrien

 

"Laurien creëert ruimte waar je welkom bent en jezelf kunt zijn."
Ervaringen met Laurien Baart
Lucinda Dewachter
Zangeres en zangcoach
"Op een heel eenvoudige wijze brengt het landschap mij terug naar de essentie van de fase waar ik ben. Hierdoor ervaar ik snel helderheid, erkenning en compassie."
Samenwerking met Laurien Baart
Laura Nidhan
Yogadocente
¨In een geborgen sfeer je verhaal delen. Even bij jezelf komen, een heerlijke tijd.¨
clients - Laurien Baart
Luversa Snijders- Coolen
Journalist en verbindster

Ben je erbij?

Wil je graag tijd maken voor jezelf in de chaos? Hunker je zo naar verbinding? Heb je het verlangen om weer warm te worden en je creatieve vuur aan te wakkeren?

Je bent van harte uitgenodigd om deze creatieve thuisretreat voor jezelf te plannen.

Twijfel je of dit weekend iets voor je is of heb je vragen, schrijf me gerust. Dat kan naar lau@laurienbaart.com

Ik hoor heel graag van je! 

Alle liefs, 

Laurien

Groei met Laurien Baart

Wat houdt je misschien nog tegen?

Je mag zelf kiezen welk landschap je wilt maken. Het kan het landschap van je leven zijn, je moederschap, je bevalling, je creatieve project of bedrijf. Je hoeft het vooraf niet precies te weten. Als je al eens eerder hebt meegedaan aan ‘Groei uit de grond van je hart’ ben je ook deze keer welkom. Om een nieuwe plek in je landschap te ontdekken bijvoorbeeld. 

Ja, ik hoor je. Dit weekend is daarom zo ingericht dat de vier bijeenkomsten kort en krachtig zijn (één uur) zodat je verbinding en support kunt ervaren. Zelfzorg, goede voeding en slaap horen ook bij dit weekend. Door hierover te delen in een geborgen sfeer en samen met andere vrouwen te co-creëren ervaar je steun. Wil je wandelen, uitgebreid douchen, yoga oefeningen doen of liever schrijven? Door gehoor te geven aan dat wat jouw lichaam nodig heeft breng je meer harmonie en rust.

Misschien heb je als jong meisje gehoord dat je niet (mooi) kon tekenen. Als dat zo is, spijt het me enorm dat je dit hebt moeten horen. Voor dit weekend is er géén tekenopdracht. Je mag een creatieve vorm kiezen die bij jouw past: Een collage maken met scheursels, eenvoudige vormen kleuren, spetteren met ecoline. Zo groot(s) als jij het wilt maken. De voorbereidende vragen gaan je helpen om je creatieve materialen voor het weekend te kiezen. Het kan heel eenvoudig zijn met spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Het gevoel dat je iets spannend vindt is heel gezond. Mijn suggestie is dan ook om hier goed naar te luisteren en te voelen wat je het je echt wil vertellen. Wat ik weet is dat veiligheid, respect en integriteit basisvoorwaarden zijn in een goede relatie. Het is dan ook mijn intentie om hiervoor zorg te dragen. Het online platform wat we dit weekend gebruiken is alleen voor onze groep. Het zal een paar dagen na de thuisretreat ook weer afgesloten worden. Vooraf spreken we met elkaar af dat wat we delen in de groep blijft. Dat we luisteren naar elkaar, zónder meteen advies geven of oordelen. Elkaars werk kopiëren is onacceptabel. Je bent welkom met je verhaal en je kiest zelf wat je wel of niet wilt delen in de groep.