De strijd met het wetsuit

There's no struggle like a wetsuit struggle

Heb je ooit geprobeerd om een wetsuit aan te doen? Ja? You’ve been there… Nee? Stel je voor: het is alsof je een véél te strak, stroperig pak aandoet. Je stroopt het pak vanaf je voeten beetje bij beetje omhoog. Je krijgt het heel warm en gaat instant zweten.  ¨Hoe dan?¨ denk je… Je wiebelt de rest van je lijf er stukje bij beetje in en wringt uiteindelijk je hoofd door de hals van het pak.

Het voelt heel ongemakkelijk en je moet een beetje rekken en strekken zodat het wetsuit zich naar jouw lichaam vormt. Als je ‘m eenmaal aan hebt en je gaat de zee in voel je je als een vis in het water. Het pak zit als een tweede huid.

Ik vind het aantrekken van een wetsuit een mooie metafoor voor het leren van iets nieuws. Iets veranderen of jezelf iets nieuws aanleren is niet gemakkelijk. Net als het aantrekken van een wetsuit duurt het even. Poco a poco. Beetje bij beetje. Het kost echt tijd om nieuwe gewoontes eigen te maken. Zo voelt het vaak eerst heel ongemakkelijk maar als je eenmaal hebt doorgezet voel je je goed.

Breng jij gemakkelijk nieuwe gewoontes in je leven? Zet je door als het lastiger is dan verwacht?

Ik hoor heel graag van je! Laat een comment achter onder deze blogpost en je krijgt altijd bericht terug!

Laurien Baart

Start hier en reclaim jouw creatieve zelf.

Je ontvangt 2x per maand een hartverwarmende e-brief met daarin woorden over liefde en creativiteit. Je krijgt ook mijn '10 tips for kickstarting your illustrated journal' zodat je meteen kunt gaan creëren.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens, geen spam. Uitschrijven kan altijd.

Spread and share the love:

2 comments

  1. Margreeth says:

    wat een prachtige metafoor Laurien! een wetsuit aantrekken, vreselijk! en inderdaad, bij tegenslag heb ik snel de neiging op te geven. Terwijl ‘t zo mooi is om in gedachten te houden hoe het is als je eenmaal in je nieuwe comfort zone zit.

    • laurienbaart says:

      Dankje lieve Margreeth! Zo lief dat je de moeite neemt om een berichtje te schrijven. Ja het is echt zo he, als je eenmaal weer in je nieuwe comfort zone zit denk je? Waar deed ik nou toch zo moeilijk over?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *