Er is geen gemakkelijke weg

We willen alles zo graag zwart op wit. Het allerliefst met levenslange garantie. En kon dat maar. Konden we maar zwart op wit krijgen dat er niets gaat gebeuren met onze geliefden.

Het is mijn grootste angst. Een geliefde verliezen. Elke keer als ik hieraan denk besef ik me dat het niet vanzelfsprekend is om samen te kunnen zijn. Ik voel meteen hoeveel mijn tijd me waard is: onbetaalbaar. Niet uit te drukken in cijfers en geen goud en geld kunnen er tegenop.

Ik wil dan ook niet dat mijn kostbare tijd wegglipt in dingen die eigenlijk totaal onbelangrijk zijn. Zoals het steeds ‘even’ op m’n telefoon kijken. Of het streven naar meer en beter. We gaan allemaal een keer dood. Dat staat ergens zwart op wit. Het is de vraag wat je doet met de tijd die je is gegeven. Leef je zoals je wilt leven? Ben je wie je wilt zijn?

De spreuk van Jon Kabat-Zinn ¨You can’t stop the waves, but you can learn how to surf¨ vind ik ongelofelijk inspirerend. Het helpt me eraan herinneren om zoveel mogelijk uit mijn leven te halen. Uitdagingen aan te gaan. Te leren omgaan met tegenslagen want echt, er is geen gemakkelijke weg. Ik denk niet dat het uitmaakt of je ooit één keer op een surfplank heb gestaan om de principes van surfen te leren want het echte leven bestaat ook uit golven. Ups en downs.

 

Leven en dood. Eb en vloed. Dag en nacht. De zon en de maan. Zwart en wit. Ze bestaan niet zonder elkaar.

Teken ook eens iets op een zwart papier. Of verf een pagina van je boekje helemaal zwart en teken er dan iets op met wit. En bedenk dan of het ook echt zwart wit is..

Ik ben benieuwd wat jouw inzicht is en zou het geweldig vinden als je het wilt delen in een berichtje onderaan deze pagina.

Liefs van

Laurien Baart

Start hier en reclaim jouw creatieve zelf.

Je ontvangt 2x per maand een hartverwarmende e-brief met daarin woorden over liefde en creativiteit. Je krijgt ook mijn '10 tips for kickstarting your illustrated journal' zodat je meteen kunt gaan creëren.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens, geen spam. Uitschrijven kan altijd.

Spread and share the love:

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *