Groei uit de grond van je hart

Maak 1 dag vrij om te reizen door je binnenwereld. Geef het landschap van je leven of bedrijf levendig vorm, zodat jij vanuit vertrouwen en harmonie kunt groeien.

‘Groei uit de grond van je hart’ is een creatieve retreat van 1 dag waarin je ervaart hoe het is om vanuit heelheid en rust te creëren. Je mag uit de grond van je hart jouw landschap of het landschap van je bedrijf levendig vormgeven, en genieten. De dag is gevuld met creativiteit, geleide meditatie, stilte, en verbinding. We komen samen op een rustige, fijne, geborgen locatie in Tilburg-Noord. Ontspan en verbindt in de ruime tuin en lichte yogaruimte in een intieme groep van maximaal 4 vrouwen.

Uit de grond van jouw hart

Groei uit de grond van je hart

Je visie en creatieve ideeën die je in je draagt hebben grond nodig om te aarden en te kunnen groeien. Je kunt ze uitplanten in de buitenwereld als ze stevig geworteld zijn in je binnenwereld. 

Het vormgeven van jouw innerlijke wereld is een voedende bodem om met hart en ziel te gaan maken wat je koestert. 

Door alles wat er in je hart leeft als een levendig landschap voor je te zien ontstaat er alle ruimte om te groeien. Jij vindt er jouw weg. Zonder druk, ‘het op een bepaalde manier moeten doen’ of haast.

Deze creatieve retreat is speciaal voor jou als je eraan toe bent om ruimte te maken voor jezelf. Te luisteren naar wat er in je hart leeft en vorm te gaan geven aan je visie en creatieve ideeën.

Laurien Baart
Groei met Laurien Baart

Creativiteit en vorm geven is helend en maakt gelukkig.

Een eenvoudige manier om weer in je element te komen is ruimte vrij maken voor je creativiteit. Dat kun je doen door iets met je handen te maken. Zónder dat het meteen heel mooi moet worden. 

Door 1 dag te schrijven, tekenen of schilderen in een geborgen sfeer, geef je vorm aan wat er in jouw binnenwereld leeft. Je geeft uitdrukking aan je emoties in plaats van ze (onbewust) te onderdrukken. Dit zorgt voor een opgelucht, rustig en helder gevoel. 

Over deze dag:

We komen samen op een fijne, rustige plek in Tilburg-Noord. De plek is goed te bereiken met het OV en er is gratis parkeergelegenheid.

Je bent welkom vanaf 09.30 uur en we beginnen om 10.00 uur, bij droog weer buiten in de tuin met de opening. Rond het middaguur is er een lichte, plantaardige lunch en om 15.30 uur sluiten we de dag samen af.

We zullen deze dag zoveel mogelijk buiten in de tuin zijn. Als het regent, hard waait of erg koud is zullen we in de goed geventileerde yogaruimte verblijven. Er is meer dan genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te houden.

Yogamatten, dekens en kussen zijn aanwezig dus als je zin hebt om na de lunch een dutje te doen mag dat.

Er is deze dag ook tijd om in stilte te zijn, te rusten, te wandelen of te mijmeren in de tuin. Je mag ontspannen, genieten en deze tijd helemaal toewijden aan je binnenwereld en creativiteit. Trek fijne, warme en comfortabele kleding aan zodat je echt kunt ontspannen.

Creatieve materialen zijn inbegrepen deze dag maar neem je eigen nog te vullen (bullet)journal en mooiste tekenspullen gerust mee als je wilt.

Na deze dag:

  • Heb je jouw landschap of het landschap van je bedrijf levendig vormgegeven.
  • Heb je nieuw inzicht gekregen in creatieprocessen in jezelf en of je (nieuwe) bedrijf. 
  • Kun je jezelf op een heel eenvoudige wijze terugbrengen naar de essentie van de fase waarin jij bent.
  • Aarzel je niet langer om te beginnen met schrijven of tekenen.
  • Kun je met meer zachtheid naar jezelf creëren.

Datum & Prijs

De inschrijving is op dit moment gesloten. 

Wil je er graag een volgende keer bij zijn? Schrijf je in voor mijn e-brieven en je blijft op de hoogte!

Over het onstaan van deze dag:

Mijn naam is Laurien Baart- Lijbaart, hbo- opgeleid pedagoog en docent, illustrator en mentor en moeder van 2 kinderen van 2 en 0 jaar. Ik voel veel en typ snel. Ik ben eeuwig nieuwsgierig en ik wil altijd blijven leren. Ik hou van openhartige gesprekken, boeken, muziek en voel met het meest levendig als ik surf. 

Creatieve retreat

‘Groei uit de grond van je hart’ is ontstaan vanuit mijn verlangen ruimte voor je te bieden om je creatiekracht te (her)ontdekken. Samen, in rust en verbinding, vanuit liefde en creativiteit. Ik wil je hiermee graag helpen omdat ik weet dat je alles in je draagt om je visie en mooiste dromen vorm te geven en de wereld in te brengen. En daarmee een wereld te co-creëren die voor iedereen werkt. 

Als creatieve, gevoelige vrouw en moeder weet ik hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor jezelf en je eigen creatieproces. Op deze dag ben ik er voor je als gids. Om je te helpen jouw landschap te vormen en daarin je eigen weg te vinden. Ik neem als pedagoog, illustrator, mentor en surfster mijn wijsheid mee in vertrouwen en vormgeven.

Doordat ik het landschap van geboorte als voorbereiding op de bevalling van onze dochter heb getekend weet ik uit ervaring hoe helpend het is om vorm te geven aan je binnenwereld. Schrijven en tekenen zijn hiervoor krachtige creatieve tools die mij steeds helpen om vanuit mijn binnenwereld te creëren. Ik verwonder me elke keer weer over hoe deze eenvoudige manier telkens verrassende nieuwe inzichten brengt.

Door je deze ééndags-retreat te bieden hoop ik dat je thuis zult komen bij jezelf en dat je creatieve vuur weer aanwakkert. Zodat je de volgende stap kunt gaan zetten vanuit de grond van je hart, in jouw eigen creatieproces. Vrij en vol vertrouwen. In harmonie met jouw hart en ziel.

Je bent zo welkom! 

Alle liefs, Laurien

Groei met Laurien Baart

"Laurien creëert ruimte waar je welkom bent en jezelf kunt zijn."
Ervaringen met Laurien Baart
Lucinda Dewachter
Zangeres en zangcoach
"Op een heel eenvoudige wijze brengt het landschap mij terug naar de essentie van de fase waar ik ben. Hierdoor ervaar ik snel helderheid, erkenning en compassie."
Samenwerking met Laurien Baart
Laura Nidhan
Yogadocente en Inspirator
¨In een geborgen sfeer je verhaal delen. Even bij jezelf komen, een heerlijke tijd.¨
clients - Laurien Baart
Luversa Snijders- Coolen
Journalist en verbindster

Ben je erbij?

Als jij de wens hebt om samen te komen in een intieme groep, jouw creatieve vuur weer aan te wakkeren en een heerlijke dag voor jezelf te plannen ben je van harte uitgenodigd voor deze creatieve ééndags-retreat.

Twijfel je of deze dag iets voor je is of heb je vragen, schrijf me gerust. Dat kan naar lau@laurienbaart.com

Ik hoor heel graag van je! Veel liefs, Laurien

Groei met Laurien Baart