Maak je eerste kinderboek

Doe mee aan een programma waarin je jouw idee voor een kinderboek uitwerkt tot een eerste versie. In acht weken ga je op ontdekkingsreis door het landschap van jouw kinderboek. Je leert daarnaast hoe je moed en vertrouwen cultiveert om je verhaal de wereld in te brengen. Met heel veel plezier!

Voor wie?

Maak je eerste kinderboek’ is er speciaal voor creatieve vrouwen die ervan dromen om een boek te maken voor kinderen die ze liefhebben. Ik ken maar weinig dingen die zo vervullend en verrijkend zijn als het zelf iets maken voor iemand van wie je zielsveel houdt. 

 

Als vrouw weet je dat het creatieproces van ‘iets de wereld in brengen’ magisch is. We gebruiken daarom de kaart van het landschap van geboorte als krachtige metafoor. Samen ‘reizen’ we door het landschap en ontdek je meer over jezelf. 

IMG 20210327 WA0014 1 1

Over het programma

Verbinding

Laat je inspireren en voeden door het landschap van groei en de verbinding met andere creatieve vrouwen. 

Kom in relatie met jouw boek en de personages en wees voorbereid om verliefd te worden! Vind verbinding en support in intieme groepsbijeenkomsten online. De groep bestaat uit maximaal 6 vrouwen.

Verheug jezelf op de ‘live’ creatieve groepsbijeenkomst van één dag op een heerlijke plek in een bloementuin in Tilburg.

Groei

Het programma is eenvoudig en overzichtelijk zodat je in alle rust aan je boek kunt werken, in jouw eigen tempo, in de tijd die jij op dit moment vrij wilt maken. Het programma is zo samengesteld dat je niet ‘achter kunt lopen’. 

Het is mijn intentie dat alle groepsbijeenkomsten, vragen en oefeningen je uitnodigen om jezelf meer te verbinden met je lichaam en om te luisteren wat er door jou gemaakt wil worden. 

Support

Ik zorg voor een veilige, rustige plek waar je jouw verhaal kunt delen. Je zult aangemoedigd worden door mij en de andere vrouwen bij de woorden die je schrijft en elke illustratie die je maakt.

Ik deel mijn werkwijze met je. Van tekenen en schrijven (met inkt, waterverf, gouache) tot het inscannen en digitaal bewerken. Zodat je het zelf kunt nadat we afscheid nemen.

IMG 20210327 WA0006 1

Wandel je mee?

Het afgelopen jaar heb je waarschijnlijk keuzes in je leven en je gezin heroverwogen. De onzekerheid, vermoeidheid, wanhoop, het gebrek aan ademruimte en de onduidelijkheid over de toekomst hebben wellicht gezorgd voor chaos. Misschien heb je in de stilte die er is, gedroomd over wat je graag wilt maken. Om helende en hoopvolle verhalen te kunnen vertellen aan kinderen die je dierbaar zijn.

Door het cultiveren van creativiteit, kracht en vertrouwen ontdekken we nieuwe paden. We ‘reizen’ immers door een eeuwig veranderend landschap als makers. Je visie en creatieve ideeën die je in je draagt voor je kinderboek hebben grond nodig om te aarden en te kunnen groeien. Je kunt ze uitplanten in de buitenwereld als ze stevig geworteld zijn in je binnenwereld.

‘Maak je eerste kinderboek’ is er voor jou als je zin hebt om het maken van je eerste kinderboek de komende periode prioriteit en ruimte te geven. De warmte, energie en het licht van het voorjaar nodigen je uit. Je zult jezelf verrassen met wat je tot bloei kunt brengen in acht weken. Zonder druk, ‘het op een bepaalde manier moeten doen’ of haast. Met genoeg tijd en energie!

IMG 20210327 WA0005

Over het maken van mijn eerste kinderboek

Tijdens deze acht weken ben ik er voor je. Ik heb mijn eerste kinderboek gemaakt in ongeveer tien weken. Het boek wat ik heb gemaakt bestaat uit dertig korte verhalen en tweeëndertig illustraties. Dit alles heb ik voornamelijk aan onze keukentafel gemaakt, temidden van mijn gezin met twee jonge kinderen, omringd door speelgoed, vaat en was. Ver weg van mijn lievelingsplek in Spanje.

LauenWil

Het maken van dit boek was als een anker in de chaos. Een creatief project van en voor mij wat me alle plezier en voldoening heeft gebracht. Het manuscript van het boek is verstuurd naar mijn lievelings uitgeverijen net na de eerste verjaardag van onze jongste dochter. Het vindt nu haar weg in de wereld.

Tijdens deze acht weken neem ik mijn wijsheid, warmte, kracht en netwerk mee als creatieve maker, moeder, pedagoog en surfer. Ik help je met al je praktische en creatieve vragen zoals: Welke materialen kies je? Hoe krijg je de illustraties het beste ingescand? Daarnaast help ik je bij het overzien van je creatieve proces. Zodat je helder hebt wat de volgende stappen zijn voor jou en je boek.

‘Maak je eerste kinderboek’ is ontstaan vanuit mijn verlangen om meer heelheid, diversiteit en inclusiviteit te geven aan de kinderboekenwereld. Het is mijn intentie om met dit programma praktische en veilige ruimte voor je te bieden om je droom, het maken van je eerste kinderboek, vorm te geven in heldere stappen.

Uit ervaring weet ik hoe fijn en belangrijk het is om jezelf te omringen met creatieve vrouwen die ook met hun hart werken en maken. Yay, laten we dit samen doen!

Als creatieve, sensitieve vrouw weet ik hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor jezelf en je eigen creativiteit. Juist in deze tijd van pandemie. Maken geeft mij nieuwe energie en zorgt ervoor dat ik geïnspireerd, krachtig en blij in het leven sta. Hierdoor kan ik met liefde geven zonder opgebrand te raken.

IMG 20210327 WA0015

Tijd voor verbinding, groei & support

Je ontvangt wekelijks een e-mail van mij met de link naar een besloten pagina (geen social media) waar een creatieve oefening, in de vorm van één of meer pdf-werkblad(en) of een audio-bestand voor je klaarstaan. 

De online bijeenkomsten zijn via ZOOM en daarvoor ontvang je een link. We plannen de bijeenkomsten in overleg met onze groep. Tijdens de groepsbijeenkomsten mag je jouw stappen delen en is er ruimte voor vragen. 

De live creatieve dag is in een prachtige, ruime, lichte locatie in Tilburg. Bij droog weer zullen we op het grasveld tussen de bloemen zijn, als het regent hebben we binnen in de ruime, goed-geventileerde yogastudio een fijne plek. Ik houd me aan de richtlijnen van het RIVM. Als er in de zomer nog geen mogelijkheid is om live samen te komen zal ik zorgen voor een alternatief in een online vorm waarin we samenkomen en co-creëren.

Na deze acht weken heb je:

IMG 20210327 WA0010 1

Wat is dit programma niet?

Deze acht weken zijn geen belofte voor het maken van een bestseller. Noch de belofte dat je boek uitgegeven zal worden door een uitgeverij of je een literatuurprijs zult winnen. Het programma is gericht op het begeleiden van het creatieproces van het maken van je eerste kinderboek.

Dit ontvang je:

Je zult genieten van een unieke mix van creatieve oefeningen die je zelf op jouw tempo kunt beluisteren en maken, zes online groepsbijeenkomsten, een creatieve ‘live’ dag op een heerlijke locatie in Tilburg.

IMG 20210327 WA0003

Acht weken creatieve oefeningen & support:

  • Je ontvangt een wekelijkse e-brief met daarin de link naar een besloten pagina speciaal voor onze groep. Deze pagina wordt wekelijks aangevuld creatieve oefeningen speciaal voor onze groep. De oefeningen worden gedeeld in een audiobestand zodat in alle rust kunt luisteren en maken wanneer jij dat wilt. De creatieve schrijf- en reflectie oefeningen ontvang je in de vorm van een pdf-werkbladen die je eenvoudig kunt openen en printen als je dat wilt.
  • Een exclusieve creatieve groepsbijeenkomst Live in Tilburg van 09.30-15.00 uur.
  • 6x ZOOM groepsbijeenkomst van 1 uur
  • CADEAU een 1-op-1 mentor support sessie t.w.v. 198,-
IMG 20210327 WA0000

Je investering:

€497,- (vrij van BTW)

De data:

Er zijn zes plekken en de inschrijving sluit op 21 april 2021 of als de zes plaatsen gereserveerd.

We beginnen op zaterdag 24 april 2021.

De zes ZOOM bijeenkomsten worden in overleg met de groep ingepland.

De creatieve live dag voor ‘Maak je kinderboek’ is op zaterdag 26 juni 2021

IMG 20210327 WA0001

Het programma:

In ‘Maak je eerste kinderboek’, heb ik gestructureerde ruimte gecreëerd om in praktische, lichte stappen leven te geven aan je boek. Het programma is flexibel zodat er ruimte is voor vragen of verhalen die gehoord willen worden in onze groep. Alle Zoom bijeenkomsten zullen worden opgenomen en zijn terug te luisteren op een later moment als je er niet bij kunt zijn. 

Week 1 

We beginnen op 24 april 2021, in deze eerste week met de opening en starten onze reis in ‘Desert of dreams’. Deze week staat in het teken van welkom en kennismaking. Je ontvangt een set voorbereidende vragen om je idee voor het boek en voor wie je het gaat maken helder te krijgen, als een oase in de woestijn. In de eerste ZOOM live groepsbijeenkomst van 1 uur mag je vertellen over je idee en je laten inspireren. 

Week 2 

In deze week reizen we naar de bron ‘Source of blessings’ en breng je in kaart welke hulpbronnen je op dit moment beschikbaar hebt in je leven om je eerste kinderboek te maken. We spreken elkaar in de tweede ZOOM live groepsbijeenkomst.

Week 3 

Deze week wandelen we samen naar onze ‘Creativity cave’ en door ‘Fear forest’. Voor welke creatieve uitdagingen sta je? Wat houdt je misschien tegen? We gaan de diepte in en je ontvangt hiervoor journal suggesties en reflectieve vragen. In onze ZOOM live groepsbijeenkomst is er ook deze week ruimte voor je inzichten en verhalen.

Week 4 

We komen aan bij de ‘Well of wholeness’ waar we zullen kijken naar hoe je helende verhalen kunt vertellen aan kinderen. Diversiteit, inclusiviteit en zorgen over onze aarde zijn thema’s van deze week. Ook tijdens de vierde ZOOM live groepsbijeenkomst is er ruimte voor vragen en zul je gidsende support ontvangen.

Week 5 

Je bent onderweg en hebt creatieve oefeningen die je kunt gebruiken tijdens je creatieproces. Deze week bezoeken we het ‘Keep it light house’ & ‘Balance beach’. We duiken de diepte in met de vraag ‘Hoe zorg je voor support, eenvoud, lichtheid en energie tijdens het maken van je boek?’ Hierover delen we in onze ZOOM live groepsbijeenkomst. Uiteraard mag je de stappen die je gemaakt hebt delen in de groep.

Week 6

In de laatste ZOOM live groepsbijeenkomst wandelen we naar de oever van de ‘River of intuition’. Je leert hoe je kunt samenwerken met je verhaal, de personages en je kunt laten leiden door je intuïtie waardoor je in een creatieve stroomversnelling raakt.

Week 7 

Deze week is een creatieweek en mag je verder werken aan het vormgeven van je verhaal en/of de illustraties.

Week 8 

Op deze speciale creatieve ‘live’ dag, op zaterdag 26 juni 2021, mag  je van 09.30 tot 15.00 genieten en ontspannen. We zullen samen creatieve oefeningen doen. Er is ruimte om je verhaal te delen en je te verbinden met de andere creatieve vrouwen. Deze dag is inclusief een plantaardige lunch en creatieve materialen. We vieren deze dag samen onze creaties.

IMG 20210327 WA0008 1

‘Maak je eerste kinderboek’ is er voor jou. Je bent zo welkom en ik verheug me enorm op het kinderboek dat je gaat maken!

Mocht je nu denken ‘ik ben er nog niet aan toe’ dan nodig ik je uit om jezelf de vraag te stellen. Wanneer dan wel? Wacht alsjeblieft niet tot de kinderen naar school gaan of je de berg was eindelijk hebt bijgewerkt of… 

Schrijf me als je nog iets wilt vragen. Ik maak graag tijd voor je vrij om je te spreken. Stuur me een Whatsapp  (+ 31 6-11274528) of een e-mail lau@laurienbaart.com

Ik hoor heel graag van je!

Alle liefs,

Laurien

Wat je misschien nog wilt weten:

Als je voelt dat je niet langer ‘alleen op pad wilt zijn’ wil ik je uitnodigen om jezelf voor te stellen hoe je je zou voelen als je jouw eerste boek gemaakt hebt. Hoe voel je je? Enthousiast, verliefd, blij, dankbaar, trots of misschien wel allemaal! Dit programma kan een wonderlijke eerste stap zijn om leven te geven aan je idee voor het maken van een kinderboek. Ik bel er heel graag met je over als je nog twijfelt en ik zal je ook eerlijk vertellen als ik denk dat ‘Maak je eerste kinderboek’ je op dit moment niet kan helpen.

Je mag zoveel tijd besteden aan de oefeningen als je wilt. Om je een inschatting te geven: 1,5 tot 4 uur per week in de eerste weken en in de laatste vier weken werk je toe naar blokken van bijvoorbeeld 2 of 3 x 2 uur om te werken aan je boek.

Ja! Dit programma is geschikt als je het verlangen hebt om een kinderboek te maken. Je hoeft hiervoor nog geen concreet idee te hebben. De oefeningen en bijeenkomsten van het programma zijn helpend om je idee naar een vorm te brengen. Stap voor stap.

Je hebt vast en zeker al fijne creatieve materialen zoals kleurpotloden, aquarelverf en- of gouache en natuurlijk papier. Het is dan niet nodig om extra materialen te kopen. Het is wel fijn als je een apart notebook voor deze acht weken hebt. Als je graag mijn support wilt ontvangen bij het aanschaffen van nieuwe creatieve materialen, stel je vragen gerust. 

Het is voor jezelf enorm fijn als je van tevoren ruimte maakt in je planning om bij de live bijeenkomsten te zijn. Alle sessies via Zoom worden opgenomen en zijn terug te beluisteren. Je ontvangt na afloop van mij een e-mail met een link naar de opname. Mijn suggestie is dat je in elk geval bij de de ‘live’ dag in Tilburg kunt zijn op zaterdag 26 juni 2021.